Mandal The City of Hustlers and Hoes!Mandal er en by og Norges sørligste kommune, i Vest-Agder fylke. Den grenser i vest og nordvest mot Lindesnes, i nord mot Marnardal, og i øst mot Søgne. Kommunen har 15 130 innbyggere med 10 884 [1]i selve tettstedet, og er den nest største i Vest-Agder. I 1987 var folketallet 12 263 - det har dermed steget med mer enn 2 000 i løpet av tjue år. Dagens Mandal kommune oppsto i 1964, da byen Mandal ble slått sammen med nabokommunene Halse og Harkmark og Holum.

Byen er kjent for sin lakseelv, som sjøfartsby, og for sin industri med skipsverft, produksjon av båtmotorer og tekstiler. Mandal er også kjent for sine kunstnere. Mandal ble ladested på 1800-tallet, og fikk bystatus i 1921, men byen har gamle røtter: Mye tyder på at det var urban bebyggelse i Vester-Risør allerede på 1300-tallet.

 

 

Kilde: wiki!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bloggvoiceboys

bloggvoiceboys

23, Mandal

Vi er 3 gutter fra Mandal som mener blogg er blitt for kjedlig og boring som kidzza sier. Derfor skal vi prøve og få gleden med blogging tilbake og skape en revolusjon for de som vi lese og se mere enn hårspray og tampongmerker. Her blir det tester for guttaboys og masse festebilder. mere info kommer... hvis noen har noen forslag til tester vi kan ha så si ifra;)

Kategorier

Arkiv

hits